Powercool 550W Modular Power Supply.

For discussing Linux compatible (or not) devices

Moderators: ChrisThornett, LXF moderators

Powercool 550W Modular Power Supply.

Postby Narendra » Thu Oct 03, 2013 12:53 pm

Hello,
I just received the above power supply from the Maplins and upon testing On a POWER SUPPLY TESTER, a -5V light is not switching on! I had 2 like this before and showed the same results like this and returned them.This is a third one! The -5V light on a tester does not switch on.Could this be faulty too? I am not sure!

I have not installed this and one of the last on the computer because I do not want any hassle of removing them.
Please let me know if I am doing anything wrong. 3 power supplies can not be wrong.
The tester is not faulty because a generic power supply shows all lights!
Please advise.
Thank you.
Narendra
Narendra
LXF regular
 
Posts: 327
Joined: Wed Mar 14, 2007 4:32 pm
Location: East Midlands, UK.

Postby guy » Thu Oct 03, 2013 3:14 pm

It is probable that your PSU does not have a -5V output. This got dropped from most designs a while ago because motherboards had stopped using it. So you should be fine with what you have.
Cheers,
Guy
The eternal help vampire
User avatar
guy
LXF regular
 
Posts: 1087
Joined: Thu Apr 07, 2005 12:07 pm
Location: Worcestershire

Postby Narendra » Thu Oct 03, 2013 5:11 pm

Thank you very much for your reply!
Glad I asked!
Narendra
Narendra
LXF regular
 
Posts: 327
Joined: Wed Mar 14, 2007 4:32 pm
Location: East Midlands, UK.

Postby Narendra » Thu Oct 03, 2013 7:09 pm

THank you very much for your reply.
Installed the power supply, its working.
Narendra
Narendra
LXF regular
 
Posts: 327
Joined: Wed Mar 14, 2007 4:32 pm
Location: East Midlands, UK.


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 0 guests